A műfű és a sportélmény összefüggése

Az utóbbi években döbbenetesen növekedett a műfű iránti kereslet a világ számos országában. Mivel a globális felmelegedés és a szélsőséges időjárás jelentős károkat tud okozni a hagyományos gyepben, így érthető a fű modern alternatívájának a népszerűsége. Ez többek között annak is köszönhető, hogy sok gyártó felismerte a korunk kihívásait és ennek hatására olyan környezetbarát terméket alkotott, amely újrahasznosítható anyagból készül.

A terjedése leginkább a sportpályák esetében volt felfedezhető. Sok pályatulajdonos és karbantartó rádöbbent arra, hogy a hagyományos fű helyett létezik már egy sokkal kifizetődőbb megoldás. Egy egyszeri telepítés után, hosszú évekig nem kell különösebb időmennyiséget ráfordítani a pálya gondozására. Ez azt jelenti, hogy meglehet spórolni a locsolás, fűnyírás költségeit, nem keletkeznek kihalt részek, melyeket újra be kell szórni fűmaggal és még a gyönyörű zöld színét is megőrzi. Így legyen szó football, golf, tenisz vagy egyéb sportok pályájáról, a színvonalas, szép műfűkülső egészen biztosan javítani fogja a játékélményt. Ebben az esetben a gyártók arra is figyelmet fordítottak, hogy a pályán használt mesterséges fűszálak tartós anyagból készüljenek, melyek évekig bírni fogják a használatot megőrizve a minőséget.

Ez a trend viszont napjainkban már behatolt az emberek otthonába is, mivel sokan szeretnének pénzt, energiát és időt megtakarítani. A műfű már hazánkban is egyre népszerűbb, számos kertben, teraszon, medence körül, erkélyen és tetőtéren is megtalálható.

Bejegyzés adatai

  • Bejegyzés kelte :
  • Utolsó módosítás :
  • Szerző :
  • Kategóriák : Érdekesség