Család

kültéri játékok modern játszótér
A játék, illetve maga a játszás érthetően a gyermekek lételeme, így megkerülhetetlen minden család számára, hogy a megfelelő kültéri játékokat beszerezzék. A gyermekek szinte bármennyi játékot képesek elfogadni, ráadásul az aktuális korosztálytól, valamint nemtől függően változik, hogy milyen eszközöket preferálnak.
A Covid vírus, ahogy sok minden másra, úgy sajnos a közelgő ünnepekre is rányomja a bélyegét. Már az is szerencse lesz, ha egyáltalán meglátogathatjuk a rokonainkat, kérdés persze, hogy egyáltalán merjük vagy akarjuk-e. Kétségkívül a legbiztonságosabb megoldás az ajándékküldés karácsonyra. Sajnos az idei év ennek a vírusnak az árnyékában telik el, a legtöbb, amit megtehetünk, hogy ennek ellenére is megpróbáljuk jól érezni magunkat a bőrünkben és nem azon töprengeni, hogy le kellett mondani a külföldi nyaralásokat. A karácsony és a szilveszter sokaknak a két legfontosabb ünnep az évben, amit 2020-ban valószínűleg kicsit másként fogunk ünnepelni. Főleg a szilveszteri bulizás lesz eltérő a megszokottól, mivel nem lesznek nyitva a szórakozóhelyek, elmaradnak a koncertek és az is valószínűsíthető, hogy kevesen fognak bevállalni nagyszabású házibulikat is. Akik külföldön vannak, valószínűleg nem fognak tudni hazalátogatni az ünnepekre, számukra a legtökéletesebb megoldás az ajándékküldés karácsonyra. Ugyanakkor az sem feltétlenül szerencsés, ha a vásárlási dömping közepén kezdjük el járni a zsúfolt áruházakat, hiszen így jobban kitesszük magunkat és másokat a fertőzés veszélyének. Az egészségünk védelme érdekében idén a legbiztosabb, ha a karácsonyi ajándékodat elküldöd a személyes átadás helyett. Ez a megoldás nem csak biztonságos, de még számos pozitív hozadéka is van.
Egyesek a bőr kanapé mellett teszik le voksukat, mert valami különleges, vonzó lengi körül. Alapanyaga a természetes marhabőr. Nagy különbség van a mesterségesen előállított és a természetes anyagok között. A hangsúly a bőr kidolgozásán van, ettől függ majd a tartósság, tapintás, strapabírás.
A júliusi indulás óta már közel 100 ezer család kérvényezte a Családvédelmi Akcióterv valamelyik támogatását. Legnépszerűbb a babaváró kölcsön és a nagycsaládosok autóvásárlási programja, amelyek mellett még sokan igénylik az otthonteremtést segítő kedvezményeket is. Január 1-jén két új elemmel bővül az akcióterv: életbe lép a nagyszülői GYED és a legalább négygyermekes édesanyák személyi jövedelemadó-mentessége. A kormány a családtámogatások további bővítését tervezi.
A hideg és sötét napokon nincs is jobb, mint egy hangulatosan bevilágított szoba, melynek egész atmoszférája ’hyggelig’, ahogy a dánok mondanák, azaz barátságos, meleg, és hívogató, egyszóval otthonos. A gyerekszobákban is érdemes ilyen hangulatos melegséget teremteni, hogy a babánk még a hidegebb, sötét napokon is jól érezhesse magát.