Nyugdíjas munka – amit érdemes megfontolni!

nyugdíjas munka, idős férfi

Magyarországon sokan élnek az öregségi nyugdíjellátás mellett a nyugdíjas munka lehetőségévelkülső. Általában szövetkezeteken keresztül működik az ilyen jellegű munkavállalás, amely jelentősen megkönnyíti a jelentkezési folyamatot mind a munkavállaló, mind a munkaadó számára.

A legtöbb szövetkezet esetében online is lehetséges az időpont egyeztetés a kezdeti ügyintézésre. Aki nyugdíjas munkát szeretne vállalni egy szövetkezeten keresztül, nagy valószínűséggel a következő okmányokra lesz szüksége:

 1. személyi igazolvány, lakcímkártya
 2. adóigazolvány
 3. TAJ kártya
 4. nyugdíjas törzskönyv vagy bármely, a nyugdíjas törzsszámot tartalmazó dokumentum
 5. bankszámlaszám
 6. az adott szövetkezet valószínűleg egy minimális összegű tagdíjat számolhat fel belépéskor, amit az esetleges kilépéskor majd visszaszolgáltat.
 7. Különböző elérhetőségeket (telefonszám, e-mail cím – amennyiben rendelkezik eggyel) érdemes lesz megadni a szövetkezetnek.

Sikeres tagfelvétel után a szövetkezet honlapján böngészhet a különböző nyugdíjas munkák után, vagy akár helyben, a szövetkezet kirendeltségénél is segítenek Önnek megtalálni, hogy melyik a legkézenfekvőbb nyugdíjas munka. Szóba jöhetnek itt olyan kritériumok, mint a munkahely közelsége, a munkavégzés időrendje (teljes- vagy részmunkaidő) stb. Mindkét esetben (online vagy helyben való egyeztetés) a jelentkezés után rövid időnek kell eltelnie, amíg az adott munkaadó visszajelez a szövetkezeten keresztül a szóbanforgó nyugdíjas munka betöltését illetően. Amennyiben a kapott visszajelzés pozitív, Ön csaknem azonnal munkába állhat.

A nyugdíjas munkavállalás ilyen módon könnyen elérhető és egyszerű folyamat bárki számára, amit bátran merünk ajánlani!

Bejegyzés adatai

 • Bejegyzés kelte :
 • Utolsó módosítás :
 • Szerző :
 • Kategóriák : Karrier