Telt ház várható a szállodákban szilveszterkor

Csak Budapesten több tízezer turista tölti a szilvesztert, várhatóan telt ház lesz a szállodákban – mondta Flesch Tamás, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke pénteken az M1  tv csatornán.

Kiegészítette még azzal, hogy míg a vidéki szállodák inkább magyarok vendégekkel telnek meg, addig a budapesti hotelek külföldi turistákkal vannak tele.
Sok esetben már a kijelentkezéskor lefoglalják a következő esztendő szilveszteri nyaralását, így érthető, hogy a szilvesztert megelőző időszakban már alig lehet szabad szobát találni. A magyar szállodák egy részének olyan törzsvendégeik vannak, akik évről évre náluk szállnak meg karácsonykor és szilveszterkor – jegyezte meg.
Elmondta: az előzetes adatok alapján azt lehet mondani, hogy szinte teljes teltház volt karácsonykor Budapesten és a vidéki nagyvárosok szállodáiban is. A tapasztalat azt mutatja, hogy a családok bárhova utaznak, komplex kikapcsolódást keresnek. A vendégek a wellness mellett igénylik a legjobb ételeket, programokra is kíváncsiak, emellett, főképp a karácsonyi időszakban, keresik a gyerekprogramokat is – fűzte hozzá Flesch Tamás.

 

Bejegyzés adatai