Diákmunka és nyelvtanulás egyszerre.

Értékes diákmunka találása nem épp egyszerű, mert többnyire olyan munkákat végeztetnek a gyerekekkel, melyet senki más nem akar elvállalni. Épp ezért nem könnyű az igényeinknek megfelelő diákmunkát találni, ráadásul némelyik lehetőség nem különösebben tesz hozzá a már meglévő tudásunkhoz, még kevésbé segítenek abban, hogy a jövőbeli szakmánk kiválasztásához közelebb jussunk, vagy akár ahhoz, hogy szakmai gyakorlatot szerezzünk valahol.

De azért ki lehet fogni sok ilyen lehetőséget iskülső, mely segít minket a fejlődésben: ilyenek például azok a lehetőségek, melyek a nyelvtanulásunkat segítik elő. Egyre több olyan jövőben bevezetendő intézkedésről hallunk, mint például, hogy 2020-tól csak a középfokú nyelvvizsgával rendelkezők juthatnak be egyetemre, illetve egyetemistáknak is legalább egy középfokú, vagy egy középfokú és a felsőfokú nyelvvizsgával kell rendelkezni. Nagyon kevesen tudják ma elmondani magukról, hogy ezt a mércét meg tudnák ugrani, ráadásul azt is rebesgetik, hogy a nyolcadik osztály végére szeretnék elérni, hogy a gyerekek tudjanak B2-es szinten angolul. Hatalmas az elvárás tehát, de a lehetőségek száma korlátozott. Diákmunkával azonban segíthetünk ezen.

Ilyenek például az angol nyelvű ügyfélszolgálati munkatárs pozíciók, vagy az éttermi dolgozóként betöltött pozíciók, ugyanis ilyen helyeken amellett, hogy pörgős hétköznapokban lehet részed, még akár a nyelvet is gyakorolhatod.

Bejegyzés adatai

  • Bejegyzés kelte :
  • Szerző :
  • Kategóriák : Cég