Ezért jobb választás a műanyag ablak, mint a fa nyílászáró

műanyag ablak és iroda

Egy ingatlan értékét és megjelenését nagyban meghatározza néhány kulcselem: ilyen a tető, a homlokzat végleges színe, továbbá ide sorolhatók a nyílászárók is. Éppen emiatt rendkívül fontos, hogy alaposan, körültekintően válasszuk ki az ablakok és ajtók típusát. Ez alatt pedig természetesen nem csupán a termékek színét és méretét kell érteni, hanem összetételét, alapanyagát is.

Hazánkban az elérhető nyílászáróknakkülső három fő típusát különböztetjük meg: alumínium, fa és műanyag ablak, ajtó. Ez utóbbi kettő alapanyag a legnépszerűbb, messze vezetik az eladási számok listáját. A helyzet mégsem egyszerű, hiszen sokszor felmerül a kérdés, hogy a fa vagy műanyag ablakokkal járunk-e jobban?

Ahhoz, hogy könnyebb legyen megtalálni a választ, összegyűjtöttük a fa és műanyag nyílászárókhoz tartozó legfontosabb jellemzőket röviden.

Műanyag ablakok

Kiemelkedő népszerűségük egyik fő tényezője a kedvező ár-érték arány. Egy családi ház esetében, fa nyílászárókkal összehasonlítva milliós tételekben számolhatjuk a megspórolt összeget, ha műanyag ablak mellett döntünk. Hő- és hangszigetelő adottságai tökéletesek, sőt hőátbocsátási tényezője – ún. U vagy K értéke – a legkiválóbb. Karbantartása egyszerű, hiszen sík felületének köszönhetően könnyen takarítható, nem igényel állandó utókezelést, sem speciális felületgondozást.

Fa ablakok

Nehéz vitatkozni azzal az érvvel, hogy a fa alapanyag utánozhatatlan, hiszen természet közeli életérzést közvetít. Ezen túl azonban fontos tisztában lenni azzal, hogy a fa nyílászárók magasabb árkategóriába esnek. Továbbá karbantartásuk és tisztításuk is nagyobb feladat, mint a műanyag ablak esetében.

Bejegyzés adatai

  • Bejegyzés kelte :
  • Utolsó módosítás :
  • Szerző :
  • Kategóriák : Ingatlan