Gyakori kihívások, amelyekkel a vállalkozók találkozhatnak, amikor vállalkozást indítanak Dubaiban

Dubai épület

Biztos benne, hogy mindenkit lenyűgöz, amikor sikeres vállalkozókról és új induló vállalkozásairól hall néhány sikertörténetet, nem igaz? De van egyáltalán fogalma arról, hogy milyen kihívásokkal néztek szembe, vagy mit tettek azért, hogy itt legyenek?

Kemény munkára és sok erőfeszítésre van szükség ahhoz, hogy sikeres vállalkozó legyen, különösen, ha céget kíván alapítani az Egyesült Arab Emírségekben. Bár Dubaiban nagyon egyszerű vállalkozást alapítani más nyugati országokhoz képest. Csak némi gyakorlati megértést és tudást igényel Dubai üzleti normáiról és kultúrájáról.

Egyes folyamatok egyszerűek, mások pedig bonyolultak egy vállalkozás létrehozása Dubaiban. Dubai üzleti központ, de van néhány kihívás is, amelyekkel az új vállalkozók szembesülnek. Megfelelő megközelítésre és kemény munkára van szükség ahhoz, hogy sikeres üzletemberré váljon Dubaiban.

Ha Ön külföldi vállalkozást nyit Dubaiban, akkor meg kell osztania az üzletet egy helyi emirátussal. Még akkor is nyisson franchise-t vagy képviseleti irodát, ha már meglévő helyi vállalkozással szeretne partnerséget kötni.

Ha onshore társaságot vagy LLC-t (korlátozott felelősségű társaságot szeretne alapítani az Egyesült Arab Emírségekben), akkor ehhez helyi partnerre lesz szüksége. Szintén norma, hogy ha Ön külföldi jogi személy, akkor mindössze 49%-os tulajdoni hányaddal rendelkezhet, míg a helyi partneré 51%.

Megbízható helyi partnert találni nagyon nehéz feladat lehet. Ez a fő kihívás, és a legnagyobb akadály is lehet egy Dubai (EAE) indításakor. Az Ön által választott helyi partnernek megfelelő ismeretekkel kell rendelkeznie a Dubai Business törvényeivel és normáival kapcsolatban.

2018 előtt az Egyesült Arab Emírségekben lévő Dubaj adómentes volt. A minimális adóteher hatására a világ minden tájáról sok vállalkozó vette igénybe az adókedvezményeket, és indította el vállalkozását a régióban.

Sajnos ez már nem így van 2018 januárja óta, amikor az ország bevezette az Öböl-menti Együttműködési Tanács rendszerét. Az új dubai áfatörvényekhez való hozzászokás az egyik nagy kihívást jelentő szempont az országban működő vállalkozásindítás során.

A fő probléma, amellyel egy külföldi vállalkozás szembesül, amikor vállalkozást indít Dubaiban, az, hogy megértse a kultúráját és az üzleti hagyományait. Az Egyesült Arab Emírségekben szigorú és eltérő normák vannak. Ezért elengedhetetlen ennek alapos és megfelelő megértése.

Ismerje meg azt is, hogy az Egyesült Arab Emírségek régiójában milyen üzleti típusokat szeretne működtetni, mivel bizonyos üzleti tevékenységeket az Egyesült Arab Emírségek kormánya nem engedélyez.

Bejegyzés adatai