Hogyan valósul meg egy cégalapítás?

Egy működő vállalkozás létrehozása nem egy lehetetlen feladat, rengeteg embernek sikerült már, így miért ne sikerülne neked is. Ha épp azon gondolkodsz, hogy mennyire jó ötlet a cégalapítás, azonban fogalmad sincs hogyan indulj el ezen az úton, hadd segítsünk néhány fontos alap lépéssel.

A cégalapítás első és legfontosabb lépésekülső, hogy keressünk fel egy olyan ügyvédet, aki erre a területre szakosodott. Természetesen ilyenkor már azzal számolunk, hogy az üzleti ötlet és a hozzá szükséges erőforrások már megvannak. Az ügyvéddel tisztázni kell az alap információkat, mint a név, tulajdonosok, tevékenységi kör és az ezekhez hasonlók. Alá kell írni a fontos kérelmeket és mindent hivatalos személyazonossági dokumentumokkal kell igazolnunk.

Mivel a cégalapításnak a kezdeti lépései jogi jellegűek, így az ügyvédre lesz szükségünk, hogy mindezt megfelelően véghez vigye. Ezt követően viszont egy megbízható könyvelő találása ís kulcsfontosságú a cégalapításban. Az adózás és az egyéb járulékok befizetése minden vállalkozás számára kötelező és szükségünk lesz segítségre tehát, az ebben való ügyintézésben.

Amint elkészülnek a hivatalos iratok, amelyek közül a társasági szerződés az egyik legfontosabb és a cégbíróság bejegyezi a céget, indulhat a vállalkozás hivatalos tevékenysége. Természetesen szükségünk lehet az ügyvédre a későbbiekben, fontos szerződések megkötésekor például.

Mint láthatjuk a cégalapítás nem egy bonyolult dolog és ha megvan rá a kellő tőkénk, becsületes szakemberek segítsége által rövid időn belül megvalósítható.

Bejegyzés adatai

  • Bejegyzés kelte :
  • Utolsó módosítás :
  • Szerző :
  • Kategóriák : Cég