A cégalapítás leggyakoribb buktatói

cégalapítás, írás

A cégalapítás előtt állók gyakran követnek el olyan hibákat, amik kisebb utánajárással könnyen elkerülhetőek lennének.

Mivel sokan elsősorban a vállalkozás profiljára (például ilyen a logó, marketing megjelenés és lehengerlő „kick off”) vagy szakmai oldalára koncentrálnak, előfordulhat, hogy a cégalapítás adminisztratív és hivatalos ügyintézéssel járó része egyfajta szürkefolt vagy holttér marad.

A cégalapításba vágó tapasztalatlan vállalkozók nem is okolhatóak a fentiek miatt, azonban érdemes lehet a következő tanácsokat megfogadniuk, hogy a közép-, és hosszútávon esetlegesen jelentkező károkat, ráfizetéseket elkerülhessék. Lássuk tehát, mire szokták felhívni leggyakrabban a figyelmet!

 

  1. Kérjünk segítséget hozzáértő szakemberektől!

Nagyon lényeges, hogy a cégalapítás témájában jártas, tapasztalt és alaposan tájékozott szakemberek segítségét, véleményét kérjük ki, ha vállalkozás alapítása előtt állunk. A cégbejegyzést végző legjobb ügyvédek, majd a pénzügyi és adózási világban jártas könyvelők munkadíja nem kidobott pénz, ha szeretnénk cégünket biztos kezek között tudni.

 

  1. Ne legyünk rövidlátóak!

Előfordulhat, hogy a cégalapításban tapasztalatlan személyek egyfajta „impulzív” döntéssorozat eredményeként hoznak döntéseket. Ehelyett alaposan gondoljuk át, milyen nevet, foglalkozási kört, választunk cégünk számára.

 

  1. A vállalkozópartnereket mi választhatjuk

Kardinális kérdés, hogy kikkel vágunk bele a projektbe. A cégünk alapításáhozkülső, fenntartásához és működtetéséhez egyaránt szükségünk lehet együttműködő személyekre. Gondosan mérlegeljük, hogy kikkel fogunk megosztozni a felelősségben – és remélhetőleg a befolyó nyereségben.

Bejegyzés adatai

  • Bejegyzés kelte :
  • Utolsó módosítás :
  • Szerző :
  • Kategóriák : Gazdaság