A játék az élet kihívásai közepette

BivinMarket, játék a szönyegen

Nemrégen volt a költészet napja és úgy figyeltem meg, hogy az emberek nagy részének tetszik Kosztolányi Dezső akarsz-e játszani című verse, mivel döntő többségben ezt a művet osztották meg az ismerőseim az interneten. Nagyon szép ez a vers valóban, ha levesszük róla a felhipeolt réteget, akkor láthatjuk, hogy valójában mennyire sokatmondó és mélyérzésű költői lélek alkotta meg ezt a költeményt.

A szerelem és a játék – ez a két kifejezés a kulcsszereplője ennek a műnek, de mégis áthatja az egész szöveget az élet ólomsúlyú terhe. Szó van benne hétköznapokról, elmúlásról, fájdalomról, küzdelemről és halálról, azonban mindezeket a nehézségeket a szerelmespár együtt éli át. Talán épp ebből fakadóan ezt a közös átélést egyfajta közös játék képében szemlélteti a költő.

A játszás kora igazából a gyermekkor, az óvoda, ebben az időszakban a játékokkal szokták szemléltetni a felnőtt élet kihívásait a gyerekek számára, így készítik fel őket arra. Azonban ez a módszer valamelyest átfordul a felnőtt években és azzal tompítják az emberek a hétköznapi élettel együtt járó frusztrációt, hogy játszanak. Szívmelengető arra gondolni, hogy valakivel végig tudjuk élni az életünket úgy, hogy annak minden nehézségét tudjuk majd közösen hordozni, mindezt pedig, hogy ne bolonduljunk bele, megtöltjük játékkal. A szórakozásnak persze több módja van, de a konkrét játszós programokhoz eszközök kellenek már gyermekkorban is. A különböző edukációs, társas, illetve pusztán szórakoztató jellegű játék eszközeinek a tárháza vár minket olyan webshopokban, mint amilyen a BivinMarketkülső is.

Bejegyzés adatai

  • Bejegyzés kelte :
  • Utolsó módosítás :
  • Szerző :
  • Kategóriák : Szórakozás