Hangulatvilágítás gyerekszobába

A hideg és sötét napokon nincs is jobb, mint egy hangulatosan bevilágított szoba, melynek egész atmoszférája ’hyggelig’, ahogy a dánok mondanák, azaz barátságos, meleg, és hívogató, egyszóval otthonos. A gyerekszobákbankülső is érdemes ilyen hangulatos melegséget teremteni, hogy a babánk még a hidegebb, sötét napokon is jól érezhesse magát.

Manapság már hangulatvilágítások tucatjaiból válogathatunk: gömblámpák, éjjeli fények, mennyezeti lámpák és projektorok, gyermek asztali lámpák, stb.

A gömblámpák tökéletesen kiegészítik a szoba hagyományos lámpafényét. Hangulatos, színes, meleg fényüknek hála a szoba azon sarkait is kellemesen beragyogják, melyekbe nem annyira jut el a lámpa fénye, sőt, ezekben a sötétebb szegletekben mutatnak a legjobban ezek a vidám gömbök. A lámpák könnyen cserélhetőek, hatalmas kínálatból válogathatunk az interneten, és különféle városi üzletekben, ahol akár magunk is összekészíthetjük a saját gömbfüzérünket.

Éjjeli fények segítségével biztosíthatjuk, hogy a baba ne ijedjen meg, ha az éjszaka közepén felébred: vannak visszafogottabb darabok, például olyanok, melyek egy-egy kis csillagot varázsolnak a plafonra, ezek többnyire mókás, kedves állatok formájában készülnek el: például egy teknős hátára kerül a projektor, a többi része pedig puha és selymes. Illetve vannak olyanok is, melyek nagyobb fényt biztosítanak a baba számára, például világító felhők, kacsák stb.

Bejegyzés adatai

  • Bejegyzés kelte :
  • Szerző :
  • Kategóriák : Család