Szelepes szájmaszk az asztmával küzdő emberek számára

Szelepes szájmaszk ázsiai hölgy arcán

A szelepes szájmaszk és természetesen a többi minőségi, magas védettséget biztosító maszkok is fontos eszközei a COVID-19 okozta koronavírus elleni küzdelemnek. Ezek pedig más előnyökkel is járnak asztmás és allergiás emberek számára.

 

Az asztmás emberek viselhetnek szelepes szájmaszkot?

 

Igen, az asztmás emberek is viselhetnek ilyen gyártmányt.

 

“Az enyhe asztmában vagy a jól kontrollált asztmában szenvedők számára ez valószínűleg nem lesz probléma”-mondta Dr. David Stukus, az Amerikai Asztma és Allergia Alapítvány (AAFA) Orvosi Tudományos Tanácsának tagja. “Azoknak az embereknek, akik nagyon súlyos betegségben szenvednek, és gyakran súlyosbodnak a tüneteik, gyarapodnak a kórházi kezeléseik száma, és sok gyógyszert igényelnek, ez több problémát okozhat.”

 

Fontos, hogy az asztmát kontroll alatt tartsa. Szedje a gyógyszereket az előírt módon. Ha olyan légzési problémái vannak, amelyekhez hetente kétszer vagy többször kell a gyorssegítő inhalátor (albuterol), ez jel, hogy hívja orvosát.

Ha gondjai vannak a szelepes szájmaszk viselésével, próbáljon ki egy másik anyagot vagy illeszkedést. A WHO szerint az orvosi maszkok, ha helyesen viselik őket, nem okoznak több szén-dioxid belélegzését vagy csökkentik az oxigénszintet. Más tanulmányok is ezt támasztják alá.

 

Hogyan segítenek a szelepes szájmaszkokkülső a koronavírus terjedésének csökkentésében?

 

A CDC szerint a COVID-19-t okozó koronavírus a levegőben és emberről emberre terjed. Cseppeken keresztül terjedhet az orrából vagy a szájából, amikor lélegzik, beszél, énekel, kiabál, eszik, tüsszent vagy köhög. Esélyes, hogy elkapja, ha nem teljesen oltott, és 2 méternél kevesebb van közte és egy fertőzött személy között.

 

A szelepes szájmaszk hatékonyan csökkenti a koronavírus terjedését mind a vakcinázott, mind a nem oltott emberekben. A tanulmányok kimutatták, hogy sok ember COVID-19-es és nem mutat tüneteket. Néhány nappal a tünetek megjelenése előtt elkaphatja a vírust. A maszk viselésének célja az, hogy megvédje Önt, és megakadályozza a COVID-19 más emberekre való terjedését. Ez különösen fontos a nyilvános beltéri terekben.

Bejegyzés adatai

  • Bejegyzés kelte :
  • Utolsó módosítás :
  • Szerző :
  • Kategóriák : Egészség